Skip to main content
search

Målgruppe

Køkkenpersonale, personale på boenheder og modtagerkøkkener.

Antal deltagere

Max 20 deltagere

Varighed

7 timer 

Inklusiv

Materialer (video og arbejdshæfte), opskrifter samt smagsprøver

KURSUS #3

BLØD FULDKOST

Teoretisk og praktisk

Ved at fokusere på den bløde kost kan langt flere borgere inkluderes i dagens måltider.
På langt de fleste plejecentre serveres normalkosten i en konsistens, som kun en lille andel af borgerne er i stand til at spise og tygge.

"Dysfagi-diæt er kost med modificeret konsistens, der bør ordineres til borgere med dysfagi, som er udredte, og hvor dysfagi-diæt er vurderet hensigtsmæssig.
Desuden kan dysfagi-diæt tilbydes personer med dårlig tandstatus (fx manglende tænder, ømhed i mundhulen, løse proteser) eller meget svækkede borgere, der har begrænset energi til at indtage et måltid". (Kosthåndbogen)

Det skønnes, at op mod 87 % af vores ældre medborgere har vanskeligt ved at spise mad i normal konsistens på grund af sygdom og svækkelse. Mange foretrækker at spise med én hånd. Cirka 60 % er i risiko for at blive underernærede.

Formål med kurset:
Vi stiller skarpt på de særlige hensyn, der bør tages til den småtspisende, svækkede borger for at opnå en VÆRDIG MADOPLEVELSE.
På dette kursus går vi i køkkenet og eksperimenterer med konsistenser, smag og præsentation sammen.

På kurset vil vi sammen:
• Tage et hurtigt kig på målgruppen og dens særlige behov
• Smage på mad i blød konsistens
• Gå i køkkenet og arbejder med tilberedning af traditionelle middags- og frokostretter med
hele kødstykker i en blød konsistens og med fokus på smag, udseende og duft

Kontakt os for dialog om jeres behov. Baseret på denne dialog udarbejder vi et tilbud og kan også sende mere info om praktisk afvikling af kurset:

Majken Alexander

Tel: 27 22 22 06

Email: majken@vaerdigmad.dk

Close Menu