TARTELETTER MED HØNS I ASPARGES
Blød kost
10 portioner
Ingredienser
20 styk tarteletter
1 lille bundt friske grønne asparges
½ tsk bagepuvler
MAJKEN’S BLØDE KYLLING, kogt
600 g MAJKEN’S BLØDE KYLLING
Aspargescreme
25 g smør
25 g hvedemel
210 g aspargessnitter
100 g fløde 38%
7 dl stegt kyllingefond, proteinrig
3 g MAJKEN’S XANTHANCARE
Salt og peber
Fremgangsmåde
Aspargescreme
- Smelt smør, tilsæt hvedemel og lad det samle sig til en smørbolle
- Sigt asperges fra lage og blend asparges med XanthanCare til en creme uden trevler
- Kom asparges, kyllingefond og fløde i smørbollen og kog den godt igennem
- Juster eventuelt tykkelsen med XanthanCare hvis den ikke er tyk nok
- Smag til med salt og peber og eventuelt lidt citron
MAJKEN’S BLØDE KYLLING, Kogt
- Skær filmen op og læg Majken’s bløde kylling i et lille fad. Tryk kødet i ønsket form og dæk med film
- Sæt kyllingen i ovnen ved 100 grader med damp eller på 100 grader med et fad med vand i bunden af ovnen, i cirka 30 minutter til du opnår en kernetemperatur på 75 grader
- Lad farsen hvile og skær den herefter i tern
Friske grønne asparges
- Knæk bunden af de grønne asparges og skær dem herefter i fine ringe
- Sæt en lille gryde over med vand og kog op til kogepunktet
- Tilsæt evt. en lille tsk bagepulver så du bevarer den grønne farve i aspargesene når de koges
- Kog nu asparges ringene til de er bløde nok til at de kan moses med en gaffel
Anretning
Kom kyllingetern i aspargescremen og fordel stuvningen i de lune tarteletbunde. Pynt med grønne aspargessnitter. Velbekomme!
Næringsindhold
Pr. enhed | |
Energi |
1295 kJ |
Protein |
13,7 g |
Fedt |
19,5 g |
Kulhydrat |
19,3 g |
Aminosyrescore |
79 % |
Hent en printvenlig version – PDF