KURSUS #1
"TÆNK HVIS DU DAGLIGT FIK SERVERET MAD DU IKKE KUNNE SPISE"
DET VÆRDIGE MÅLTID TIL VORES ÆLDRE MEDBORGERE
TEORETISK
På introduktionskurset sætter vi fokus på de udfordringer, der kan være, når vi tilbereder gode og veltillavede måltider til vores ældre medborgere. Gruppen af borgere over 67 år vokser, og i 2030 vil vi være 150.000 flere over 80+ end i dag. Samfundet står samtidig i en akut situation med mangel på arbejdskraft. Så hvordan får vi ressourcerne til at række, når de fleste køkkener samtidig gerne vil være med i grøn omstilling? Ydermere er underernæring et indsatsområde i arbejdet med vores ældre medborgere.
Mad kan mere end at mætte, men kun hvis den bliver spist. Det er derfor vigtigt at have fokus på både smag, konsistens og udseende, men lige så vigtigt er det at tage hensyn til borgerens særlige behov og livsvilkår ved de enkelte måltider. Således kan ernæring, livskvalitet og forbrug af ressourcer gå op i en højere enhed.
Mange ældre har nedsat tygge- og synkefunktion, og har derfor behov for særlige hensyn i forhold til madens konsistens. Det sociale samvær ved bordet samt den gode måltidoplevelse bevarer den vigtige livskvalitet. Dette og meget mere sætter vi fokus på. Tag din leder eller medarbejder med på kursus, og få viden og inspiration til at gøre en forskel for dine beboere.
På kurset vil du blandt andet høre om:
• Hvem er nutidens og fremtidens ældre på plejecentre og i hjemmeplejen?
• Har vi et samfundsproblem med underernæring i Danmark?
• Hvad skal der til for at ændre udviklingen?
• Hvilken omstilling kræver det af personalet at imødekomme de ældres behov for og ønsker om værdighed ved måltiderne?
• Hvad er forskellige kostkonsistenser?
• Hvordan får vi på tværs af fagligheder integreret en anden måde at producere, levere og servere på i køkkenet og plejen?
Kontakt os for dialog om jeres behov. Baseret på denne dialog udarbejder vi et tilbud og kan også sende mere info om praktisk afvikling af kurset:
Majken Alexander
Tel: 27 22 22 06
Email: majken@vaerdigmad.dk