JULEAND
10 portioner
1000 g MAJKEN’S bløde and
300 g andeskind, rå
2 g groft kokkesalt
0,5 g sort peber
Fremgangsmåde
1. Pak anden ud af filmen og form fine ‘andebryster’, der lægges i en smurt bradepande. Hvert bryst skal veje cirka 250-300 gram og kan skæres ud i skiver før servering
2. Dæk andebrysterne med skind, og pak skindet godt ned om hvert ‘bryst’. Man kan eventuelt ridse skindet, inden det lægges på
3. Drys med salt og peber
4. Sæt ænderne i en forvarmet ovn ved 220 °C i cirka 10 minutter
5. Sænk temperaturen til 175 °C og steg ænderne til en kernetemperatur på 75 °C
6. Tag anden ud og lad den hvile i cirka 15 minutter, hvorefter den kan skæres i skiver
TIP: Kom gerne lidt æble og svesker ned til anden og lidt kyllingefond eller rødvin så anden simrer i det. Hvis der er ekstra andefedt ved skindet, kan det med fordel lægges ned i bradepanden under anden – det giver masser af god smag til måltidet
TIP: Har du et andelår uden kød men med skind, så træk skindet af benet, læg en klat andekød i blød konsistens og træk skindet ud over. Så kan du ligeledes servere andelår i blød konsistens
Næringsindhold
Pr. enhed | |
Energi |
2262 kJ |
Protein |
11,4 g |
Fedt |
55,8 g |
Kulhydrat |
0,2 g |
Aminosyrescore |
95 % |
Hent opskriften – PDF