GRATINKARTOFLER – HVIDE & BRUNE
15 portioner
250 g stegt kyllingefond, proteinrig
250 g vand
250 g piskefløde
250 g kartoffelmospulver
50 g blødt smør
30 g kartoffelmel
50 g skummetmælkspulver (kan udelades)
1/2 dl æggeblomme
15 g MAJKEN’S EasyCare Instant
Fremgangsmåde – gratinkartofler
- Smør smeltes
- Kom alle ingredienserne i en rørebeholder, og rør mosen i cirka 7-8 minutter, til den samler sig til en helt ensartet masse
- Lad mosen hvile til den sætter sig i en konsistens, hvor den kan formes
- Form kartofler i passende størrelse ved at trille massen i hænderne
- Sæt på køl til næste dag (*)
- Kom kartoflerne i et lag i en smurt bakke og damp ved 100 °Ci cirka 7 minutter
- Lad kartoflerne hvile, og de er klar til servering.
TIP: Kartoflerne er køle- og fryseegnede
Ingredienser – sukkerkrokant
350 g sukker
5 g bagepulver
2 g salt
Fremgangsmåde – sukkerkrokant
- Smelt sukkeret til let gylden karamel på en pande
- Bland bagepulver og knust flagesalt, og drys det ud over overfladen af den flydende karamel, som vil bruse op
- Rør godt
- Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af ved stuetemperatur
- Blend den afkølede krokant til fint pulver i en minihakker eller foodprocessor
- Sukkerkrokant skal opbevares i en helt lufttæt beholder, da den ellers suger fugt og bliver hård
Fremgangsmøde – brune kartofler
- Tilbered kartoflerne efter opskriften frem til de skal i ovnen (ved *)
- Tilbered sukker krokant efter opskriften
- Drys et godt lag sukkerkrokant ud over kartoflerne før de skal dampes i ovnen
- Kog kartoflerne på damp i ovnen i 6-7 minutter uden låg
- Når kartoflerne kommer ud af ovnen, drysses de med et nyt lag sukkerkrokant
Hent en printvenlig version – PDF