ÆBLEFLÆSK
10 portioner
600 g MAJKEN’S bløde gris
75 g svinefedt, fedt fra flæskesteg eller baconfedt
250 g æbler, skrællet og skåret i tern
125 g løg, skrællet og i tern
30 g brun farin
30 g smør
Eventuelt en kvist timian
Salt og peber
Fremgangsmåde
Fjern filmen fra MAJKEN’S bløde gris, pres kødet lidt fladt og skær tynde (cirka 1/2 cm) flæskeskiver af det. Form så det ligner..
Varm svine- eller baconfedt på en pande, og steg flæsket heri ved middelvarme (der må ikke komme kraftig stegeskorpe).
Tag flæsket af, og vend nu æble- og løgtern på panden. Tilsæt smør og lad det blive blødt, smag til med brun farin, salt og lidt peber – og har du lidt timian, så hak det fint og lad det stege med et par minutter.
Anret flæsket på et fad og læg lidt æble ved.
Hent en printvenlig version – PDF