GRÆSKARSUPPE
10 portioner
600 g MAJKEN’S bløde kylling
400 g græskar, skrællet, i grove tern
50 g jordskok, skrællet, i tern
25 g løg, hakket
2 g hvidløg, finthakket
5 g chilipeber, hakket
25 g ingefær, finthakket
100 g røde linser, tørrede
10 g olivenolie
400 g kokosmælk, fuldfed
200 g kyllingefond, OSCAR
200 g vand
5 g citronsaft
Kyllingebouillon
Salt og peber
Fremgangsmåde
1. Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, løg, hvidløg og chili ved middelvarme i 1-2 minutter
2. Tilsæt kyllingefond og røde linser
3. Tilsæt derefter vand så det dækker cirka 2/3 af grøntsagerne, heller lidt for lidt end for meget for du kan altid spæde lidt til, hvis supper bliver for tyk. Lad det koge i cirka 15-18 minutter under låg
4. Tilsæt kokosmælk og blend suppen til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft, blend igen, og smag til med salt og peber
5. Kog vand op i en gryde og tilsæt bouillon
6. Form små boller af kyllingefarsen, og kom dem i bouillonvandet, – det skal simre, ikke koge. Når kødbollerne er i overfladen er de gennemkogt
Server den cremede græskarsuppe med kyllingekødboller. Velbekomme!
TIP: Det smager også godt at toppe suppen med bagte æble- og græskartern. Skær æble og græskar i små tern, vend i olie, drys med salt og peber og bag i ovnen til de er helt bløde.
Næringsindhold
Pr. enhed | |
Energi |
1065 kJ |
Protein |
16,8 g |
Fedt |
15,7 g |
Kulhydrat |
10,5 g |
Aminosyrescore |
91 % |
Hent en printvenlig version – PDF