RISENGRØD
GRATIN OG CREMET
10 portioner
180 g risengryn
1 liter sødmælk
3 dl vand
Et lille drys salt
6 g MAJKEN’S Xanthancare
Smør og kanelsukker
Fremgangsmåde
1. Kom vand og risengryn i en gryde og kog op under omrøring
2. Lad risen koge 2-3 minutter og tilsæt herefter sødmælk
3. Lad risengrøden koge op under omrøring, og lad den simre, ved helt lavt blus til grynene er møre
4. Rør i grøden i ny og næ
5. Kog grøden op så den tykner, og smag til med et drys salt
6. Lad grøden blive lun, og blend herefter i en kraftig blender med MAJKEN’S Xanthancare
7. Server grøden med en klat kold smør og et drys kanelsukker (florsukker og kanel)
Velbekomme!
TIP: Man går aldrig galt i byen med et glas rød saft til en blød cremet risengrød.
Næringsindhold
Pr. enhed | |
Energi |
493 kJ |
Protein |
4,1 g |
Fedt |
3,4 g |
Kulhydrat |
17,4 g |
Aminosyrescore |
146 % |
Hent en printvenlig version – PDF